Slijpservice

Wil je je beitels of messen scherp hebben maar vindt je dat een beetje te veel gedoe of te tijdrovend?  Hier kun je ze laten slijpen.

Wij doen het graag voor je! We slijpen alle beitels, gutsen en messen voor de handmatige houtbewerking. (Dus ook houtdraaibeitels!) Ook koksmessen, bijlen en haalmessen.

Zo werkt het:

Stuur de beitels naar ons of kom ze brengen, dan zie je het meteen allemaal. Ons adres:

Eendrachtlaan 238, 3526LBUtrecht, 030-2340610.

Wat wij vandaag ontvangen slijpen en wetten we morgenochtend tot het vlijmscherp is,  in de goede hoek en de goede vorm. Dan gaat het ‘s avonds op de post terug naar jou. De factuur sturen we mee met de beitels, die maak je ons dan over. (Vergeet niet een duidelijke afzender en telefoonnummer te vermelden!)

Tarieven: 

Per beitel, schaafbeitel, guts of mes € 6 inc BTW.
Per bijl, koksmes of haalmes€ 10 inc BTW.
Schoonborstelen van verroest gereedschap € 3 inc BTW.
Zeer bot gereedschap toeslag € 4.

Franco vanaf 6 gereedschappen.

Garantie:

Scherp is écht scherp. Je kunt de scherpte testen: als je de haartjes op je arm met het gereedschap kunt snijden is het scherp. Mocht het haar op je arm niet gesneden willen worden, dan doen we het over!

Filosofie:

Bot gereedschap is verschrikkelijk om mee te werken. Tempo, plezier en veiligheid verdwijnen als sneeuw voor de zon als de spullen niet meer scherp zijn. We hebben al zo veel geslepen, en er ook al zo veel les in gegeven dat we er echt snel en handig in zijn geworden. 

Scherp maken gaat in twee fases: eerst slijpen, van de gehavende snede ijzer weghalen tot er weer iets gaafs over is. Dat geeft een braam, dus dan gaan we wetten: zó fijn slijpen dat zelfs de braam verdwijnt en er een strakke snede overblijft die wordt gevormd door een spiegelgladde vouw.

Slijpcursus

Er is natuurlijk ook de slijpcursus als je het zelf wilt leren!