Slijpcursus

Op dit moment is er geen cursus gepland wegens tijdgebrek. Maar stuur een mail als je interesse hebt in een cursus. Bij een volle wachtlijst organiseer ik weer wat

 

Leuk, dan heb je gereedschap, maar hoe houd je het scherp?
In deze cursus leer je hoe je dat doet, en daarna snap je niet meer hoe je ooit met je botte gereed-schap kon werken. Slijpen is nog leuk ook!

Aan de orde komen:

  • Theorie van het slijpen
  • Handmatig slijpen
  • Machinaal slijpen
  • Beitels
  • Gutsen
  • Zagen
  • Messen
  • En wat je vraagt

Eigenlijk is het slijpen van gereedschap heel vreemd: een proces op microschaal dat we doen met grote lompe stukken steen. Eigenlijk heeft zo’n steen ook een microstructuur, maar die zie je natuurlijk niet. Het is dus heel belangrijk om te begrijpen wat je doet. Dan wordt het opeens heel logisch om na het slijpen te gaan wetten, of om een machine én een handsteen te hebben. 

Maar wat heb je aan begrip als je het nooit doet? In deze cursus houd je heel vaak de slijpsteen in de hand. Na twee Zaterdagen heb je zo veel practijk gehad dat je het nooit meer vergeet! Op de terugkomdag kijken we nog eens opnieuw en worden de hiaten aangevuld.

Ik werk al meer dan de helft van mijn leven met scherp gereedschap, en ben erg efficiënt geworden in het slijpen. Want eigenlijk is het nog heel simpel werk ook!

Als je snapt hoe iets scherp te maken, wil je misschien ook iets snappen van snijhoeken, slijphoeken en vrijloophoeken. Die bepalen hoe het gereedschap snijdt. Ook daarvoor geldt: eigenlijk heel simpel! Gaan we dus naar kijken. Dan krijgt het slijpen van een zaag opeens iets heel logisch.

Cursusdata: 3 Zaterdagen van 10.00 tot 17.00.

Meenemen: veel bot gereedschap, lunch en kleding die tegen een stootje kan.

Alle slijpmiddelen zijn al aanwezig, maar neem je eigen spullen mee als je die al hebt. Dan kunnen we die eventueel aanvullen en perfectioneren. Alles wat je nodig hebt aan slijpmiddelen wat niet te koop is in de gewone handel kun je als je wilt bij mij kopen.

Maximaal 8 cursisten.

Kosten: € 220 inc BTW en thee.

Opgeven: Bel 030-2340610 of mail

 

Op dit moment is er geen cursus gepland wegens tijdgebrek. Maar stuur een mail als je interesse hebt in een cursus. Bij een volle wachtlijst organiseer ik weer wat