Boek

Als je wilt leren houtdraaien, wat doe je dan? Dan ga je op cursus of koop je een boek. Maar welk?  Graag praktisch en overzichtelijk, het is in het begin allemaal zo veel. Liefst met plaatjes van hoe het moet, want alleen tekst is zo saai. Dit boek dus, het Basisboek Houtdraaien. We schreven het omdat we niet tevreden waren over wat je kon (en kan) kopen in de Nederlandse taal. Als het aan ons ligt leg je het open op de draaibank terwijl je aan de slag gaat.

 

Je ziet precies hoe je de beitel moet vasthouden, met plaatjes, ook van hoe het niet moet. Het is onze bedoeling dat je het hout niet gaat schrapen maar snijden, met mooie krullen. Dat is de manier waarop je het meest gladde resultaat krijgt. En de beitels blijven er het langste scherp bij. 
Hoe je ze moet slijpen staat er ook in trouwens. En iets over hout natuurlijk, en over draaibanken, en over welke beitels je nodig hebt. Als je de practische opgaven hebt gemaakt ben je al een goed stuk op weg!

Als u mij een mailtje stuurt en € 5 betaalt op IBAN NL05 INGB 0004 3057 60, stuur ik u een mail met een link toe om het boek te downloaden. De papieren versie is uitverkocht en we zijn nog bezig met de herdruk met aanvullingen. Als u daarin geïnteresseerd bent, stuur me een mail en ik zet u op de lijst van gegadigden voor de herdruk. Die zal € 25 à € 30 kosten, dat is nog niet duidelijk.